Filosofische vaardigheden: praktijkboek

Filosofische Vaardigheden is een toegankelijke en gebruiksvriendelijke handleiding en praktijkboek voor iedereen met filosofische aspiraties.


Wat is filosofie? En wat is een goede filosoof? Waarom zou je aan filosofie gaan doen? Op deze vragen krijg je een antwoord als je dit praktijkboek openslaat. Je leert ook hoe je omgaat met vragen waarop het antwoord al helemaal niet zo eenduidig is.

Filosofische Vaardigheden van Saskia van der Werff en Seline Palm, uitgegeven bij Boom, is een toegankelijke en gebruiksvriendelijke handleiding voor iedereen met filosofische aspiraties. Na een heldere schets van de wetenschappelijke achtergrond wordt de bereidwillige lezer voor een aantal praktische uitdagingen gesteld, die als doel hebben het filosoferen aan te wakkeren.

De auteurs stellen het belang van de filosofie als praktijk centraal, wat je duidelijk merkt aan de vele, verhelderende praktijkvoorbeelden die het boek rijk is. Ze doceren beiden het vak Filosofische Vaardigheden aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie in Utrecht en zijn daarnaast actief in de filosofische beroepspraktijk.