Plato & Co in triplo​

HomeStudiedagenPlato & Co in triplo​

Op zaterdag 30 maart 2019 organiseren de opleiding wijsbegeerte van de UAntwerpen en VEFO een studiedag over filosofie in het onderwijs.

Plato In Triplo

De opleiding wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen en VEFO organiseren een studiedag over filosofie en onderwijs. We nodigen je uit voor een boeiend drieluik, met:

  1. Een filosofeervoormiddag gericht op het basisonderwijs
  2. Een reflectienamiddag over de taak van filosofie in het secundair onderwijs: filosoof Jan Bransen over onderwijs en een panelgesprek over de plaats van filosofie en filosoferen in het secundair onderwijs
  3. Een spannende, muzikale én smakelijke filosofische nocturne met de Nederlandse ‘Denker des Vaderlands’ René ten Bos

Hier vind je meer informatie over het programma.

Wanneer? zaterdag 30 maart 2019

Locatie: boekhandel De Groene Waterman (voor- en namiddag) en het Klooster van de Grauwzusters (avond), in hartje Antwerpen.

Inschrijving: Inschrijven kan tot 24 maart. Je kan inschrijven voor de hele dag of een selectie maken uit de delen van ons drieluik die je interesseren. Geef in je bericht je keuze duidelijk aan.

Prijs: De voor- en namiddagactiviteit in De Groene Waterman is gratis. Voor de nocturne met René ten Bos (inclusief muzikale opener en banket) bedraagt de inkomprijs 25 Eur. Studenten betalen 10 Eur, VEFO-leden 15 Eur (indien je reeds lid bent of je lid maakt vóór 30 maart).

Afbeelding: fragment uit Capitool 13, Jan De Vliegher, 2009