Filosoferen over kunst in het S.M.A.K.

Op zaterdag 25 mei kunt u deelnemen aan een filosofisch bezoek van de tentoonstelling Highlights for a Futurein het S.M.A.K. in Gent. Het bezoek en het daaropvolgende gesprek zullen begeleid worden door Goedele De Swaef.


Het bezoek aan de tentoonstelling wordt gecombineerd met een filosofisch gesprek in groep. In antwoord op de uitgangsvraag wat de tentoonstelling ons leert over het leven, ontstaat een filosofische dialoog die de betekenis van onze ervaring onderzoekt. Wanneer raakt kunst? Is elke esthetische ervaring uniek? Is elke interpretatie ‘juist’? Voldoende grondstof voor een filosofisch onderzoek, waarbij we ons denken aanscherpen en onze gedachten beargumenteren. U bent van harte welkom om dat mee te komen onderzoeken.

Datum en tijd: zaterdag 25 mei, 11:00 – 12:30

Hier vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

 

Meer nieuws van VEFO

Ckn

CKN introduceert beroepsgroep kinderfilosofen

Het Centrum Kinderfilosofie Nederland gaat vanaf 21 september voor gecertificeerde kinderfilosofen verschillende niveaus hanteren.

Lees meer

Kinderen Met Ballonnen Binnen

Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers gezocht!

Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Dit jaar kunnen leerlingen in het basisonderwijs dankzij VEFO genieten van een gratis filosofieles.

Lees meer

Intervisie

Intervisie leraars filosofie op 9 okt​ober

VEFO organiseert intervisies voor leraars die het nieuwe vak filosofie geven in Humane wetenschappen of Maatschappij- en welzijnswetenschappen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws