Wetenschapsbalans nodigt leerkrachten secundair uit om deel te nemen aan een studiedag op 30 september 2019 in Brussel (Campus Odisee Hogeschool).
Sluiten wetenschap en geloof elkaar uit? Mag je knutselen aan mensen? Hoe ga je in dialoog over evolutietheorie of homoseksualiteit?
Wetenschapsbalans is een methodiek die leerkrachten wetenschappen, PAV of levensbeschouwing ondersteunt om controversiële thema’s op de snijlijn van wetenschap en maatschappij aan te pakken. Het doel is een dialoog met leerlingen over controversiële thema’s in de grootstedelijke wetenschapscontext te leren faciliteren. De ontwikkelde gespreksmethode is gebaseerd op de socratische gespreksmethodiek.
Wetenschapsbalans nodigt leerkrachten secundair uit om deel te nemen aan een studiedag op 30 september 2019 van 13.30u-16u in Brussel (Campus Odisee Hogeschool). De deelnemers worden opgeleid om met deze methodiek aan de slag te gaan. Deze studiedag is gratis voor leerkrachten die het materiaal van Wetenschapsbalans willen uittesten in de klas. Meer info: eef.cornelissen@odisee.be
Hier vind je meer informatie over Wetenschapsbalans
Meer nieuws van VEFO
CKN introduceert beroepsgroep kinderfilosofen
Het Centrum Kinderfilosofie Nederland gaat vanaf 21 september voor gecertificeerde kinderfilosofen verschillende niveaus hanteren.
Lees meer
Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers gezocht!
Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Dit jaar kunnen leerlingen in het basisonderwijs dankzij VEFO genieten van een gratis filosofieles.
Lees meer
Intervisie leraars filosofie op 9 oktober
VEFO organiseert intervisies voor leraars die het nieuwe vak filosofie geven in Humane wetenschappen of Maatschappij- en welzijnswetenschappen.
Lees meer