Wereldfilosofiedag 2019 – Een filosoof in de klas?

Op 21 november 2019 is het UNESCO wereldfilosofiedag. VEFO zet filosofieonderwijs in het zonnetje. Ons aanbod in die week: enthousiaste filosofen komen gratis een gastles filosofie geven in de derde graad van het bso, tso, kso én aso! 


School/leerkracht –
Scholen die interesse hebben om een filosoof in huis te halen, kunnen dit wedstrijdformulier invullen. 

Filosoof – Wil jij bijdragen aan onze missie om van filosofieonderwijs een gevestigde waarde te maken in het secundair onderwijs? We bieden jou de kans om een toffe les te geven aan een onderwijstype naar jouw keuze, een kant-en-klare lesvoorbereiding en een klein bedankje achteraf. We zijn op zoek naar masters in de wijsbegeerte of moraalwetenschappen met een pedagogisch bekwaamheidsbewijs, enige ervaring met filosofieonderwijs en een goede dosis enthousiasme. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar filosofieonderwijs@gmail.com

 

Meer nieuws van VEFO

Ckn

CKN introduceert beroepsgroep kinderfilosofen

Het Centrum Kinderfilosofie Nederland gaat vanaf 21 september voor gecertificeerde kinderfilosofen verschillende niveaus hanteren.

Lees meer

Kinderen Met Ballonnen Binnen

Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers gezocht!

Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Dit jaar kunnen leerlingen in het basisonderwijs dankzij VEFO genieten van een gratis filosofieles.

Lees meer

Intervisie

Intervisie leraars filosofie op 9 okt​ober

VEFO organiseert intervisies voor leraars die het nieuwe vak filosofie geven in Humane wetenschappen of Maatschappij- en welzijnswetenschappen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws