Belgische preselectie van de Internationale Filosofie Olympiade 2020

De Belgische preselectie van de Internationale Filosofie Olympiade is een filosofische essaywedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs in België.

De voorronde van de IPO (International Philosophy Olympiad) zal in scholen plaatsvinden in de week van 9 tot 13 maart. Meer informatie over de citaten, de essays en het thema vindt u op de website van de Belgische IPO. Op 19 februari (14:00 u. tot 16:30 u.) organiseert de vakgroep wijsbegeerte en moraalwetenschap van de UGent een studiedag voor leerkrachten en hun leerlingen over het schrijven van een filosofisch essay. Ook zal er een sessie zijn over het thema van de IPO in Lissabon (21-24 mei 2020). De Portugese collega’s hebben de beroemde filosofische dichter en schrijver Fernando Pessoa als thema gekozen. Deze studiedag is gratis, maar deelnemers wordt wel gevraagd om zich via deze link in te schrijven.

Meer nieuws van VEFO

Ckn

CKN introduceert beroepsgroep kinderfilosofen

Het Centrum Kinderfilosofie Nederland gaat vanaf 21 september voor gecertificeerde kinderfilosofen verschillende niveaus hanteren.

Lees meer

Kinderen Met Ballonnen Binnen

Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers gezocht!

Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Dit jaar kunnen leerlingen in het basisonderwijs dankzij VEFO genieten van een gratis filosofieles.

Lees meer

Intervisie

Intervisie leraars filosofie op 9 okt​ober

VEFO organiseert intervisies voor leraars die het nieuwe vak filosofie geven in Humane wetenschappen of Maatschappij- en welzijnswetenschappen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws