Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers en scholen gezocht!

Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Vanuit VEFO’s missie om van filosofieonderwijs een gevestigde waarde te maken in alle scholen, kunnen klassen van het vijfde en het zesde leerjaar in de basisschool in de week van 15 tot en met 19 november genieten van een gratis filosofieles.


Vrijwilligers gezocht

Om dit mogelijk te maken, zoeken we filosofen!

We vragen van jou ervaring met filosoferen met kinderen. Een diploma of afgeronde cursus als filosofisch gespreksleider is een pre, net als een filosofiediploma.  En een flinke dosis enthousiasme natuurlijk!

Wij bieden jou een volledig afgewerkte lesbrief, enthousiaste leerlingen op een basisschool bij jou in de buurt en een klein bedankje achteraf. 

Ben je als filosoof geïnteresseerd? Laat het ons zo snel mogelijk weten, en mail naar filosofieonderwijs@gmail.com

Scholen gezocht 

Klassen van het vijfde en het zesde leerjaar in de basisschool kunnen in de week van 15 tot en met 19 november genieten van een gratis filosofieles. Dit wordt begeleid door een echte filosoof!

Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijk moment. Filosoferen opent je ogen, verrast, haalt het onderste uit de kan, haalt evidenties onderuit, leert je redeneren, maakt je empathischer, … Waar wachten we op?

Ben je leerkracht of directeur op een basisschool en wil je graag een gratis filosofieles? Laat het ons dan weten en mail naar filosofieonderwijs@gmail.com

We kijken er naar uit!