Beroepsopleiding filosoferen met kinderen en jongeren (ISVW)

HomeOpleidingen & workshopsBeroepsopleiding filosoferen met kinderen en jongeren (ISVW)

Ook over de grens worden er kwalitatief hoogstaande opleidingen tot filosofisch gespreksleider aangeboden. Deze Vlaams-Nederlandse opleiding op het landgoed van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) is geschikt voor iedereen die al wat filosofische achtergrond heeft en zich wil toespitsen op het filosoferen met kinderen en jongeren.

Andrik Langfield Petrides Gezicht Kind

De ISVW schrijft over deze opleiding het volgende op haar website:

“We vragen veel van de deelnemers: bereidheid om te leren filosofisch te denken, (veel) te oefenen (tijdens de weekenden en de stage van minimaal twintig gesprekken), te reflecteren en feedback te geven en te ontvangen. We geven ook veel aan de deelnemers: voorbeelden van hoe je een gesprek kunt begeleiden door verschillende zeer ervaren docenten uit Nederland en Vlaanderen, oefeningen voor deelvaardigheden, constructieve feedback, tips en trucs en achtergrond informatie over filosoferen met kinderen.”

Periode: 10 weekends tussen 7 september 2019 en 20 juni 2019; Locatie: Landgoed van de Internationale School voor Wijsbegeerte, Leusden (NL); Kosten: vanaf € 2.986.  

De kerndocenten zijn Lies Pycke, Ieva Rocena en Ed Weijers.

Meer informatie vindt u hier