Junior College Filosofie 2018-19

Neemt u met uw klas (zesde middelbaar) graag gratis deel aan het Junior College Filosofie? Schrijf u dan nu in. U hebt de keuze uit de modules geluk, waarheid of vrijheid.


Als leraar kunt u met leerlingen uit het zesde jaar gratis deelnemen aan het
Junior College Filosofie, dat door het Hoger instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven) wordt georganiseerd. U hebt de keuze uit de modules geluk (eerste semester), waarheid of vrijheid (tweede semester). Elke module bestaat uit een bundel met tekstmateriaal en opdrachten, twee filmpjes waarin een filosoof geïnterviewd wordt over het thema en een openings- en slotcollege in Leuven.

Voor de module over geluk lopen de inschrijvingen tot 15 augustus 2018. Voor het tweede semester kunt u tot 10 december 2018 inschrijven.

Hier vindt u meer informatie en inschrijvingen over het Junior College Filosofie

Nieuw dit jaar is een essaywedstrijd. Aan de leerlingen wordt de mogelijkheid geboden een essay over geluk, waarheid of vrijheid in te dienen. Op het einde van het semester wordt per module een winnaar bekroond met de titel ‘Jonge Filosofische Pen’.

De Junior College Dag vindt in Leuven plaats op 10 januari 2019. Op die dag bundelen de verschillende Junior Colleges hun krachten en bieden zij een uitgebreid dagprogramma aan: de leerling kan les volgen over filosofie, maar op een ander moment van de dag ook een voordracht over bijvoorbeeld wiskunde of taal volgen.

Het openingscollege van vrijheid en waarheid wordt gegeven op de Junior College Dag

Hier vindt u meer informatie en kan u inschrijven voor de Junior College Dag