Antwerpse filosofienocturne

Kom je mee op een filosofische ontdekkingstocht? Het Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen organiseert op zaterdag 26 maart 2022 voor de vierde keer de Antwerpse Filosofienocturne, in samenwerking met Het zoekend hert. De leidraad voor deze avond is “Intieme vreemden”, het jaarthema van de Maand van de Filosofie 2022.

Programma

Uit de ȸoeken: gesprekken over vriendschap, vreemdheid en politiek activisme

Politiek-filosofische reflectie over het jaarthema van de Maand van de Filosofie. Peter Visser en Ellen Gillard interviewen Lotte Spreeuwenberg, Bleri Lleshi, Tinneke Beeckman en Yousra Benfquih. 

Buffet en informatiemarkt

Met stands van boekhandel De Groene Waterman, het Departement Wijsbegeerte en filosofiehuis Het zoekend hert.

Marjan Slob en Paul Van Tongeren in gesprek over eenzaamheid en vriendschap

Filosofe en essayiste Marjan Slob en Denker des Vaderlands Paul Van Tongeren presenteren elk hun boek over respectievelijk eenzaamheid en vriendschap. Daarna gaan ze met elkaar in gesprek en beantwoorden ze vragen uit het publiek.

Praktische info

Antwerpse Filosofienocturne op zaterdag 26 maart 2022

Van 17.30 tot 22.30 uur

Universiteit Antwerpen Stadscampus, Aula Rector Dhanis

Kleine Kauwenberg 14, 2000 Antwerpen

INSCHRIJVEN 

De nocturne sluit mooi aan op de Dag van het Filosofieonderwijs van VEFO, die ook in Antwerpen plaatsvindt. Voor meer informatie over het programma, de deelnemersbijdrage en het inschrijven voor deze inspirerende namiddag kun je terecht op de website van CNO.